OKUMA SÜRESİ 10:25

7D8 Demoscene Party Raporu

Geçen hafta bu saatlerde, sevgili grup arkadaşım Gnostic/Bronx’la beraber, şakır şakır yağan yağmur altında, Erenköy’den Mecidiyeköy’e gitmeye çalışıyorduk. Hatta dolmuştan inmiş, E5 üzerinde taksi aramaya başlamış bile olabiliriz.

Fotoğraf: Gnostic/Bronx

Gnostic/Bronx ile dolmuş bekliyoruz caddede…

Anadolu - Avrupa istikametinde, genelde, Mecidiyeköy’den önce “Levent Sapağı” diye tarif edilen yerde iner, hemen orada bekleyen taksiye atlardım. Yağmur faktörünü de düşünmüş ama en azından “bir taksi buluruz yahuu” demiştim içimden.

Fotoğraf: Gnostic/Bronx

Levent Sapağındayız. Ne taksi var ne birşey? Gnostic MFK’yı arıyor…

Biraz debelendikten sonra atladık taksiye, “Boğaziçi Üniversitesi, Kuzey Kampüsüne” dedik şöföre. 5-10 dakika içinde parti mekanına vardık. Her zaman parti mekanına ilk varanlardan olmayı severim. (Tabi bu Türkiyede ki partiler için geçerli !)

İçeriye giriyoruz, önceki 7D’lere göre daha atraksiyonlu, daha kalabalık gibi hissediyorum. Klasik olarak insanlar yerleşme telaşı içinde. Masa seçmek vs vs… Kafamıza göre bir yer seçip çantalarımızı bırakıyoruz. Hemen gözümüze o muhteşem SX-64 reklamı çarpıyor!

Reklam: SX-64

Efsanevi SX-64 reklamı

Bence en iyi uyum bu resimde sağlandı!...

Bence en iyi uyum bu resimde sağlandı!…

İlk olarak parti organizatörleriyle karşılaştım. Yine keza, BÜ’den geçen seneki partininde aynı yerde düzenlenmesine ön ayak olan sevgili Şükrü’yü gördüm. Başta söylediğim gibi, içimden bir ses, bu yılki partinin ciddi kalabalık olacağını söylüyordu.

Sevgili Spritus/Resident ve ağabeyini gördüm. Aegis ile Joker ön sıralardan yer kapmış, C64’ü kurmuş oyun oynuyordu. Bizim Eugene/Bronx geldi. Giymiş tshirt’ünü gazlı gazlı!!!

Gnostic hemen: abi benim neden t-shirtüm yok? dedi. Tabi bu t-shirt olayı sanırım 7D7 için hazırladığımız bişeydi. “Hallederiz kardeşim” dedim (:

Gnos, gel seni donuta boğim! Çatlayana kadar yeeeeeeeeeeee!

Şanssız kardeşim benim… Partinin yapıldığı Kuzey Kampüsünde Dunkin Donut var ama kapalı ): Kantin açık en azından. Gidip bişiler atıştırıyoruz… Bir bakıyoruz ki duvarda şöyle bir poster!

Poster: Bronx

Bizim grup adıyla aynı ismi taşına bir bar ?

Sanırım Bronx adında bir gece klübü var… Nasıl yani? Commodore 64 logosu var… Bronx’un ve Commodore 64’ün birlikte olduğu ve bizim haberimiz olmayan bişi… Süper güldük buna…

Nightlord/Glance’in çok defa bahsettiği “hatta bi raster çeker timing hatasız, süper olur” dediği arkadaşla nihayet tanışma fırsatı bulduk: Norvax/Glance. Sıcacık simitler almış, hepimiz yedik afiyetle…

Fotoğraf: Norvax

Norvax/Glance… (New oldskooler!)

Seminerler başlamak üzere. Bager’i görüyorum, yanında bir arkadaşla beraber “İşlemsel Grafik” ile ilgili bir seminer/sunum yapacaklar. Soruyorum, “Abi senin adın bagermi? baaagermi?” diye… Kafana göre! diyor. Ok diyorum (:

Bakkada dışında neredeyse tüm Demodojo ekibini görüyorum. Selamlaşıyoruz. Organizatörlerin t-shirt’leri geliyor. Streç tadında, aynen Cem Yılmaz’ın gösterisinde tarif ettiği gibi (ilk gösterilerinde) Uzay Yolu modeli yapmışlar. Yarı süper kahraman yarı kaptan körk durumu. Skate’i Daturay’ı ve Endo’yu görüyorum…

Fotoğraf: Hydrogen/Glance

Hydrogen/Glance

Mfk/Bronx geliyor. Yüklenmiş malları. Macbook, GP2Xler, Pandora vs… Heyecanla masaya yerleşiliyor. Gnostic hemen Pandora üzerinde Amiga Emülatörü çalıştırıp bizim ilk demoyu test ediyor “What a Rush!”

Bir kısım el konsolu...

Bir kısım el konsolu…

MSN üzerinden bir kaç konuştuğum, kendisini eski Destinantion BBS’den Murti sandığım Murti ile karşılaşınca biraz dumur oluyorum. Meğerse bu genç bir arkadaşmış, sadece nick benzerliği… Neyseki partinin 2.günü Yarrix ve Murti geliyor ve onlara da anlatıyorum bu komik durumu…

Seminerler başlıyor. CGTR üyeleri geliyor. Bu sene çok sağlam ve kalabalık bir kadro ile destekliyolar partiyi. LW3D/Bronx (cgtr kurucusu) ile diğer Bronx üyelerini tanıştırıyorum. Süper ilginç donanımlar geliyor.

Sevgili Özkano yine çoşmuş, ne var ne yok getirmiş aklımızı almak için. Minimig, Floppy Emülator, ide bağlantılı Amstrad, hiç görmediğimiz türden oyun konsolları, Spectrumlar filan dolmuş taşmış…

Ref/Crescent ile t-shirt’lerimizi tokuşturuyoruz. Onda Breakpoint 2008 bende de 2005 t-shirtü var… LW3D beni Tolga isimli çılgın bir arkadaşla tanıştırıyor.

Kendisi oturmuş Amiga için “Floppy Emulator” donanımı geliştirmiş. Pek çok donanımı geliştirme ve yapma yeteneği olan bu arkadaşa: hocam hemen almak istiyoruz bu floppy emülatörden diyoruz.

Fotoğraf: Elektronik devre

Türk malı icatlar süper donanımlar…

Oyun yapımı ile ilgili bir seminer başlıyor. Kabus 22 adlı oyunu yapan ekipten bir arkadaş (adını unuttum) harika bir seminer veriyor. Oyun yapma heveslisi gençler için bence bulunmaz bir fırsattı. Ne kadar meşakkatli bir iş olduğunu, 4 yıl bir proje üzerinde uğraştıklarını vs… Büyük bir keyifle dinledim.

Seminerler sırasında biran Astron/Bronx’u gördüm. Yanında Sam/Bronx da vardı… Seminer bitiminde gitmişlerdi. Doğru dürüst bi sohbet edemedik!

OKAN (Ocean) ve GIRİNBERT (Green Beret) kelimelerini icat eden sevgili kardeşim BlackTürk yada nam-ı diğer Einhander’i görüyorum. Yine bizi süper güldürüyor eğleniyoruz hep beraber… CGTR tayfası sayesinde yine süper kool makineleri yakından görme şansımız oluyor.

televidyon.com sitesinden (myk medya) Kafa Kafaya programı partiye geliyor. Sağolsunlar demoscene’i seven ve destekleyen bir ekip! Hemen çekimlere ve ropörtajlara başlıyorlar. (Burak Bayburtlu ve Mehmet Duran). Beklenen adam Turbo/Bronx geliyor!

Fotoğraf: Turbo ve Gnostic

Turbo ve Gnostic / Bronx

Birazdan 2KA’nın sunumu var. Yemek arası veriyoruz. Kalabalık bir ekip olarak (Turbo, Vigo, Gnostic, MFK / Bronx + Cfq , Cyrus , Meriç ve Özkan) yemeğe gidiyoruz. 2KA, “PMX” adında kendi geliştirdiği “Motion Graphics Tool” unu tanıtacak… Yemek yediğimiz yerde diğer scener arkadaşları da görüyoruz. Kebabçı Party Place gibi!

Fotoğraf: Aspasya ve Mrr

Aspasya ve Mrr/Bronx…

Yemek dönüşü seminerin başlamak üzere olduğunu görüyoruz. Askerde olduğu için uzun zamandır görüşemediğimiz Mrr/Bronx ve Aspasya/Bronx’u görüyorum… Bir bakıyoruz Raven grubu gelmiş partiye.

Arkadaşları görünce soruyorum hemen: Demo compo için entry varmı ? yok diyorlar… En azından, Nightshift 07’deki gibi parti bittikten sonra değil de tam zamanında geliyorlar! (:

Fotoğraf: 2KA

2KA sunuma hazır!

Bir süpriz oluyor, seminerle beraber Boorch adlı arkadaş gameboy’larıyla 8bit müzik gösterisi yapıyor 2KA’nın sunumu üzerine… Bu saatlerde pek çok insan geliyor gidiyor partiye.

Ben tam seminer sırasında dinleyicileri tek tek saydığımda 82 kişi tespit ettim. Yani saat 21:30 ve partide seminer izleyen 82 kişi bence Türk Demoscene Party tarihinde bir rekor!

Fotoğraf: Boorch ve 2KA

Boorch ve 2KA

Muhabbet sohbet devam ediyor. Alcofribas’ın donanımlara bakıyoruz, Amstrad’da demo / oyun izliyoruz. Ankara’dan gelen aslen Bursa’lı olan Ragnor’u görüyorum, soruyorum Nerede Resident tayfası ? Cevap alamıyorum çünki O da bilmiyor nerede Anesthetic, Flexi filan?

Parti mekanında sürekli bir aktivite oluyor. Bende elimden geldiğince yarşmalara iştirak etmeye çalışıyorum. Özellikle “Sessiz Demo Yarışması” süper eğlenceli geçiyor! Çok fena eziyoruz karşu takımı. Takımlar;

  • Vigo , Ref , Ragnor ve Oxyz bizim takım,
  • Spiritus, Gnostic, Joker ve ???

Kendi aramızda süper teknikler geliştiriyoruz. Eğer son demoda, yarışan Spritus olmasaydı kesin berabere kalırdık dedik. Şanslıydık, bize hep bildiğimiz demolar çıktı. Bence en kazık demo Iconoclast/ASD idi ve bu karşı takıma çıktı!

Skype üzerinden sevgili Nightlord/Glance ile bağlantı kuruyoruz. O da canlı olarak internet üzerinden, taaaa Amerikalardan katılıyor partiye… Bizim bölümde yeni başlayan sevgili Fırat geliyor bir sınıf arkadaşıyla…

Saatler ilerliyor, bir bakıyorum BRONX naamına ben, Turbo, Gnostic ve MFK kalmışız. Astron, Sam, Mrr, Aspasya, Eugene erkenden kaçmış yani… Saat gece 02:00de MFK’da kaçıyor. 3 kişi kaldık partide… Gecenin bi saatinde bakıyorum beklenen adam Bakkada/Demodojo gelmiş… Abi after hours / happy hours oldu… diyor… (:

Fotoğraf: Bakkada

Acıların çocuğu Bakkada/Demodojo

Scene paparazimiz ya da gazetecimiz sevgili Deniz Can Çelik, hazır beni ve Turboyu birarada bulmuşken BRONX ropörtajını yapıyor. Saat sabahın 02:30’u. Biz de her zaman olduğu gibi nerede o eski scene muhabbetinden başlıyoruz, 3-4 saat konuşuyoruz da konuşuyoruz. Bir bakıyorum saat 06:00 olmuş.

Biraz uyusam fena olmicak. İçeri giriyorum bir bakıyorum Lw3d, Alcofribas, diğer arkadaşlar hep ayakta. Kimse uyumamış. Biraz muhabbet ediyoruz ama benim pil bitmiş. Hem bana hem de Fırat’a sandviç ikram ediyorlar.

Sağolsun Alco’nun eşi süper sandviçler hazırlamış parti için. Mideye indiriyoruz zevkle! Üst katta lobi de süper koltuklar görmüştüm hemen oraya gidiyorum. Uykuya geçtiğim an hayal meyal Turbo/Bronx’u görüyorum, bana bişiler diyor. Hatırlamıyorum ve uyuyorum.

Saat 10:00’da uyanıyorum. Sanki 100 kişi beni odunla dövmüş gibi hissediyorum. Ne elim tutuyor ne ayağım. Norvax’ı görüyorum, simit almaya gidiyormuş, sağolsun bize de alıyor simit + ayran…

2KA ile kahvaltı edip geyik yapıyoruz. Parti mekanında kalan herkes süper dağılmış gibi… Axel’ı görüyorum, gece gitmek için uğraşmış ama otopark kapalı olduğu için gidememiş.

O da sandalye üzerinde uyumuş bir şekilde… Gnostic gitmiş, Turbo gitmiş… Tek ben kalmışım BRONX’dan… Bager’i görüyorum yine. Gece eve gitmiş, restart olmuş gelmiş sabah. Bageri takiben 5-10 tane öğrenci geliyor partiye. Bager açıklamalar yapıyor öğrencilere…

Bir bakıyorum karşımda efsane müzisyenler Yarrix ve Murti. Kim bunlar? 90’lı yılların hit türkçe pop parçalarını Amiga’da yazan ve tematik sözleriyle ün yapan ikili. Özellikle **Koduğumun Modemi** ve **User Beni Görmeli** adlı eserleri BBS dünyasında fırtına gibi esmişti! En son 15 sene önce görüşmüştük muhtemelen… Adamlar gram değişmemiş…

Fotoğraf: Yarrix

Efsane vokalist: Yarrix

Fotoğraf: Murti

Efsane aranjör: Murti

BBS dünyasını pek bilmeyen sevgili organizatörler, bu arkadaşlarımızın kaydını yaparken soruyorlar Nickiniz var mı nedir? diye… YARRIX denince bir acaip oluyorlar, dalga geçildiğini düşünüyorlar. Tabii bilmiyolarki bu nickler gerçek!!! Keza sevgili Murti ve Yarrix, daha internet yokken, Destination BBS adlı boardu işletiyorlardı…

Bir bakıyorum, taaa Zonguldak’tan kalkıp gelen arkadaşlar olmuş… Birde yanlarında Amiga One getirmişler. Kim bunlar derken tanışıp sohbet ediyoruz. Alp Yener ve arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum uzun bir yoldan geldikleri için…

Fotoğraf: Amiga One ekibi

Amiga One ile Zonguldaktan gelen ekip…

Bir bakıyorum karşımda Wisdom/Crescent. Cumartesi günü çalışıyor olduğu için gelemişti partiye. Kendisi dışında tüm Crescent elemanları gelmişti… Az biraz muhabbet ediyoruz.

Şunu anlıyorum ki artık öyle eskisi gibi sabahlamaları bünyem kaldıramıyor. Çok ciddi yorgunluk çekiyorum, saatime bakıyorum, yarışmalara kalmam zor gibi… Toparlanan insanlar görüyorum, soruyorum “karşıya giden varmı?” Alcofribastan cevap geliyor, hemde tam evime kadar gidiyormuş meğerse…

Fotoğraf: Alcofribas

Alcofribas

Sevgili Alcofribas hem sandviçleriyle, hem yanında getirdiği donanımlarıyla hemde yaptığı kıyaklarla gönüllerimizi feth etti!..

Fotoğraf: Özkano

Özkano

Sıkı donanım toplayan, Minimig’i ile hepimizi uyuz eden, kaç para önerdiysek kabul ettiremediğimiz sevgili Özkano.

İşte böyle… Geçen hafta bugün, 7D8 Demoscene Party deydim! Şuan içinse evde hummalı bir şekilde bu parti raporunu bitirmeye çalışıyorum. Konu ile ilgili çektiğim videolar ve fotolar için aşağıdaki linklere tıklayabilirsiniz…

Videolar

Flixwagon’dan canlı yayınlanmışlar

Vimeo