OKUMA SÜRESİ 02:21

Kemalpaşa Tatlısı yaptım yaaaaa!!!

Ben çok tatlı seven biri değilim. Şişman olmama rağmen, tatlı ile aram çok yoktur. Sevdiğim tatlılar hep sütlü tatlılar olup, çikolatalı şeyleri pek sevmem.

Sütlaç, Kemalpaşa, Cheesecake, Muhallebi vs. vs. türü tatlılar hep sevdiğim tatlılardan olmuşlardır. Geçenlerde evde bir paket Kemalpaşa tatlısı buldum.

Acaba yapmak zormu?

hiç bir fikrim yok! Baktım paketin arkasında nasıl yapıldığı yazıyor. Okudum. Anladım ki inanılmaz kolay!!! Eeee ne duruyorum? hemen denemem lazım!

Gerekenler

  1. 1 kilo toz şeker
  2. 1 litre su
  3. ve bir paket kemalpaşa…

1 litre suyu tespit etmek için hemen ketıl kullandım. Zaten suyu da ketıl ile ısıtmayı planlıyordum. Tarif şöyle diyor

1 kilo toz şekeri 1 litre suyla kaynatacak şekilde tencerenin içine yerleştirin. Kaynatmaya başlayın, şeker eridiği zaman kemalpaşayı atın içine. 15-20 dakika ara ara karıştırın.

Daha sonra da soğuması için bekleyin. Üzerine neşenize göre dondurma ya da kaymak ilave edin! Evet ben direk kaymak olayına girmek istiyorum!

Biraz dinlensin istiyorum, iyice şerbeti çeksin… 1-2 saat tencerede bekletmeye karar veriyorum… Şimdi oda sıcaklığında iyice soğusun…

Saat 13:37 şuanda… 11:30’da pişme işi bitmişti… Tadına baktım, çok süper değil. Şeker sanki çok gibi geldi bana. 1 kilo yerine acaba 750 gram mı yapmak lazım? Keza 20 dakika yerine 30 dakika denicem bir sonrakine… Evet, kaymak da eklersem hiç yoktan iyi olacak ama böyle anne style olmadı…

Bakalım bu ilk denemem… Sonraki denemelerim daha da başarılı olacak hissediyorum… Eşim henüz gelmedi, acaba o ne yorumlar yapacak?